Δεν ρυθμίζεται φέτος το AirBnB – Αναβλήθηκε για το 2019 η ψήφιση της ρύθμισης

0
667

Αναβλήθηκε για το 2019 η ψήφιση των ρυθμίσεων για τις βραχυπρόθεσμες διαδικτυακές ενοικιάσεις καταλυμάτων, τύπου Airbnb, καθώς η επιτροπή εμπορίου αποφάσισε να αναμένει την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τα ξενοδοχεία και το υφυπουργείο τουρισμού.

Η συζήτηση πάγωσε, αφού αναμένεται η συζήτηση της τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου περί ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, το οποίο αναμένεται να καταργηθεί πριν το τέλος του χρόνου, για να ισχύσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους εκ των εισηγητών της πρότασης, θα αναμένεται η ψήφιση των νομοθεσιών πού αφορούν στα τουριστικά καταλύματα, όπως και η έναρξη λειτουργίας του υφυπουργείου τουρισμού το οποίο θα έχει την ευθύνη εφαρμογής της νομοθεσίας για τα ξενοδοχεία.

Πρόσθεσε ότι η επιτροπή θα επανέλθει στις αρχές της επόμενης χρονιάς με την πρόταση νόμου η οποία έχει διαφοροποιηθεί έτσι ώστε όπως είπε, να γίνει πιο ευέλικτη και να παρέχει τη δυνατότητα ένταξης όσο το δυνατό περισσότερων καταλυμάτων.

Κατά την συζήτηση της περασμένης εβδομάδας, η επιτροπή είχε εξετάσει διάφορους προβληματισμούς σε σχέση με το δικαίωμα ενοικίασης διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες που βρίσκονται σε οικιστικές περιοχές και τα περιθώρια περιορισμού του, σε περίπτωση που διαφωνούν άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας.

Ενώπιον της επιτροπής, εκτός από το μη περιορισμό του δικαιώματος ενοικίασης καταλύματος και την ανάγκη λήψης έγκρισης από την πλειοψηφία των ενοίκων, τέθηκε η εισήγηση όπως δοθεί λόγος στις διαχειριστικές επιτροπές των πολυκατοικιών.

ΠΗΓΗ: Dialogos