Διάταγμα κράτηση για επίθεση σε αστυνομικό

0
342

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα Τετάρτη διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον 36χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, επίθεσης εναντίον αστυνομικού, κοινής επίθεσης, κακόβουλης ζημιάς, δημόσιας εξύβρισης και απειλής που διαπράχθηκαν στις 26 Ιουλίου 2017 στη Λάρνακα.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, λίγο μετά τα μεσάνυκτα της 26ης Ιουλίου ενώ δύο αστυνομικοί της Τροχαίας Λάρνακας διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στην Λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου στη Λάρνακα έκαναν σήμα στο οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει αφού οδηγούσε με ταχύτητα 95 χιλιόμετρα την ώρα αντί 50.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου αντί να σταματήσει έστριψε σε παρακείμενο οδό και οι δύο αστυνομικοί τον ακολούθησαν με το υπηρεσιακό τους όχημα.

Τελικά ο ύποπτος εντοπίστηκε έξω από το αυτοκίνητο του σε παρακείμενη πολυκατοικία και όταν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς ζήτησε τα στοιχεία του αυτός τον έφτυσε στο πρόσωπο και τον εξύβρισε με αποτέλεσμα να συλληφθεί για τα αυτόφωρα αδικήματα της κοινής επίθεσης και δημόσιας εξύβρισης. Στη συνέχεια ο ύποπτος έβρισε τον αστυνομικό με αποτέλεσμα να επανασυλληφθεί για το αδίκημα της απειλής.

Ο αστυνομικός υπέβαλε τον ύποπτο σε προκαταρκτική εξέταση αλκοόλης με ένδειξη 75mg αντί 22mg. Συνελήφθηκε για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης. Οι αστυνομικοί έβαλαν τον ύποπτο στο υπηρεσιακό όχημα τους και τον μετέφεραν στην Τροχαία Λάρνακας.

Μόλις εισήλθαν στο κτίριο αυτός άρχισε να κλωτσά το ταμπλό του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά η οθόνη των καμερών και το σύστημα αερισμού του οχήματος.

Ο ύποπτος συνελήφθηκε εκ νέου για το αδίκημα της κακόβουλης ζημιάς, ενώ ακολούθως ενώ ο 36χρονος βρισκόταν στα γραφεία της Τροχαίας Λάρνακας κουτούλησε αστυνομικό στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να επανασυλληφθεί για το αδίκημα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού.

Ο αστυνομικός μετέβη στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε ρωγμώδες κάταγμα άνω κοπτήρα.

Ζητώντας την κράτηση του υπόπτου ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι αυτός στις 25/08/2016 είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για τα αδικήματα του τραυματισμού, της μαχαιροφορίας, της κακόβουλης ζημιάς και του εμπρησμού και αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησης του υπόπτου για δύο μέρες.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ