Έρευνα για τον ρόλο, τις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες του Λειτουργού Συμμόρφωσης – Συνέντευξη με την Μαρία Καπαρδή

0
1094

Με αφορμή την πολύ χρήσιμη έρευνα που διεξάγει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σχετικά με τον ρόλο, τις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες του Λειτουργού συμμόρφωσης μιλήσαμε με την επικεφαλής της ερευνιτικής ομάδας, Αναπλ. Καθηγήτρια Λογιστικής κυρία Μαρία Κραμβια-Καπαρδή η οποία μας ανέλυσε τα γενικά στοιχεία της έρευνας καθώς και που και πότε θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα. Στο τέλος της συνέντευξης ακολουθεί ο σύνδεσμος στον οποίο μπορείτε να πατήσετε για να συμπληρώσετε την έρευνα.

Ποίος ο βασικός στόχος της έρευνας;
Ο βασικός στόχος αυτής της έρευνας είναι η μελέτη του ρόλου, των υποχρεώσεων, των αρμοδιοτήτων και του υπόβαθρου του προσωπικού συμμόρφωσης, στοιχεία τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί μέχρι στιγμής σε βάθος από τους ακαδημαϊκούς. Η έλλειψη πληροφόρησης για το επάγγελμα των λειτουργών συμμόρφωσης, το γεγονός ότι η συμμόρφωση έχει γίνει ένα καίριο θέμα για τις τράπεζες και τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες θεματοφυλακής και επενδυτικές υπηρεσίες, το αυξανόμενο ρίσκο που αντιμετωπίζει μια εταιρεία αναφορικά με την προστασία δεδομένων, την δωροδοκία, την διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και άλλους σχετικούς κινδύνους, που συσχετίζονται με τον συγκεκριμένο κλάδο καθιστά αυτήν την μελέτη επίκαιρη. Xαρακτηριστικά, οι Financial Times αναφέρουν ότι το επάγγελμα του λειτουργού συμμόρφωσης, θεωρείται ως το επάγγελμα του μέλλοντος, ενώ άλλες αναφορές κάνουν λόγο για 70,000 νέες θέσεις που θα προκηρυχθούν τα επόμενα χρόνια σε χώρες τις ΕΕ.

Πόσο διαρκεί η έρευνα;
Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται διαδικτυακά και συνύθως διαρκεί μόνο 12 λεπτά. Για τους σκοπούς του παρόντος ερωτηματολογίου δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και στην συμπλήρωση των ερωτηματολόγιων θα τηρηθεί πάσα ανωνυμία με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση της εμπιστευτικότητας. Επίσης η διεύθυνση IP των συμμετεχόντων αποκρύπτεται, ως μέρος της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου

Πως θα μάθουν οι συμμετέχοντες τα αποτελέσματα της έρευνας;
Οι απαντήσεις από τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα εντάσσονται σε ερευνητική ανάλυση, με σκοπό την δημοσιοποίηση του συνόλου των ευρημάτων σε ακαδημαϊκό περιοδικό και θα παρουσιαστούν στο συνέδριο “International Compliance Conference (www.internationalcomplianceconference.com), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, στις 8 Ιουνίου και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Υπάρχει κάποιος τρόπος επικοινωνίας μαζί σας για τυχόν απορίες;
Ναι φυσικά, για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα, παρακαλώ, όπως απευθυνθείτε στον προσωπικό μου τηλεφωνικό αριθμό +35725002604 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση maria.kapardis@cut.ac.cy

Λάβετε μέρος στην έρευνα κάνωντας κλικ εδώ