Παραδέχτηκε ενοχή η Ροζίτα Παυλίδου στο σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ

0
142

Ενοχή φαίρεται να παραδέχθηκε η Ροζίτα Παυλίδου στις κατηγορίες που τις προσάπτονται και παράλληλα να έδωσε κι άλλες πληροφορίες για το σκάνδαλο, εμπλέκοντας ονομαστικά πρόσωπα και κάποιους από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΡΙΚ, η Ροζίτα Παυλίδου με την πολυσέλιδη κατάθεση της παραδέχεται τα πάντα και εμπλέκει στην υπόθεση όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τους συγκατηγορούμενους της: αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια γεγονότα και πρόσωπα ποιος που πότε και πόσα και επιβεβαιώνει στην ουσία όλο το ανακριτικό έργο του ΤΑΕ Λεμεσού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην κατάθεση της αναφέρει και νέα ονόματα ατόμων που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση η οποία αφορά όπως είναι γνωστό 23 ευρωπαϊκά προγράμματα.
Την πρόθεση της να μιλήσει για όλα είχε εκφράσει η Ροζιτα Παυλίδου και στο παρελθόν και μάλιστα δημόσια μέσα στο δικαστήριο ενώ τελούσε υπό κράτηση στην πορεία όμως άλλαζε γνώμη.

Η κατάθεση-φωτιά της πρώην λειτουργού του ΤΕΠΑΚ την οποία παρέλαβαν σήμερα και οι δικηγόροι των υπολοίπων κατηγορουμένων αναμένεται να οδηγήσει σε ραγδαίες και ανατρεπτικές εξελίξεις όσον αφορά τη δικαστική διαδικασία: την απαγγελία δηλαδή των κατηγορών και τις απαντήσεις των κατηγορουμένων καθώς και το χειρισμό της από κατηγορούσα αρχή και υπεράσπιση.

Η κατηγορούσα αρχή παρέδωσε σήμερα λίγο πριν αρχίσει η πρώτη διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου νέο κατηγορητήριο και νέο μαρτυρικό υλικό στους δικηγόρους των 8 κατηγορουμένων που αύξησαν ακόμα περισσότερα τα ήδη υπάρχοντα και ογκωδέστατα.
Συγκεκριμένα οι κατηγορείς από 306 αυξήθηκαν σε 436 συνολικά ενώ το μαρτυρικό υλικό περιλαμβάνει 4 καταθέσεις που λήφθηκαν μετά την παραπομπή της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο.

Το νέο μαρτυρικό υλικό είναι καταθέσεις που λήφθηκαν τα τελευταία 24ωρα: ανάμεσα τους θεληματική κατάθεση 55 σελίδων που έδωσε η Ροζίτα Παυλίδου προχθές Δευτέρα στους ανακριτές της υπόθεσης στο ΤΑΕ Λεμεσού και η οποία αναμένεται να ανατρέψει άρδην τον ρουν της υπόθεσης”

Μαζί με τη Ροζίτα Παυλίδου στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν ο γιος της Χουάν Παυλίδης η σύζυγος του Μαρία Νικολάου καθηγητές του ΤΕΠΑΚ Κώστας Κώστα ο Κυριάκος Προκόπη οι ανώτεροι λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου Γιώργος Ζωδιάτης και Εύης Δρουσιώτης ενώ κατηγορούμενη είναι και εταιρεία ιδιοκτησία του Χουάν Παυλίδη.
Μετά την επίδοση του νέου κατηγορητηρίου και του επιπρόσθετου μαρτυρικού υλικού οι δικηγόροι ζήτησαν χρόνο για να τα μελετήσουν και έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου.
Πηγή: ΡΙΚ/ΚΥΠΕ