Το Σεπτέμβρη οι νόμοι για τη διαφθορά στην Αστυνομία

0
311

Μετά τις θερινές διακοπές και το Φθινόπωρο θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής τα νομοθετήματα για την πρόληψη και την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία.

Ο στόχος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, που τα συζητά είναι να ψηφιστούν ομόφωνα. Τα κόμματα συμφωνούν οι έρευνες σε βάρος των υπό έλεγχο Αστυνομικών θα διενεργούνται μετά από δικαστικό ένταλμα.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου ανέφερε την Τετάρτη ότι ενόψει της επιθυμίας των μελών της Επιτροπής αυτά να ψηφιστούν ομόφωνα δεν θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια την Παρασκευή αλλά θα συζητηθούν εκ νέου τον Σεπτέμβρη, τα αναθεωρημένα κείμενα στην παρουσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Νομικής Υπηρεσίας.

Κατά τη σημερινή συνεδρία, συζητήθηκαν εισηγήσεις και τροπολογίες επί της δέσμης των έξι νομοθετημάτων εκ των οποίων οι πλείστες έγιναν αποδεκτές, είπε ο κ. Γεωργίου προσθέτοντας ότι στις 6 Σεπτεμβρίου θα συζητηθούν εκ νέου σε συνεδρία της Επιτροπής για να τεθούν το συντομότερο δυνατό ενώπιον της Ολομέλειας.

Στόχος είναι εφόσον όλα τα κόμματα συμφωνούν με τη φιλοσοφία αυτά τα νομοθετήματα να τύχουν ομόφωνης ψήφισης, είπε ο κ. Γεωργίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Γεωργίου είπε ότι η συζήτηση των νομοθετημάτων επικεντρώθηκε στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αστυνομικών και των μελών της ομάδας ελέγχου και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά τη θέση ότι η έρευνα στους ιδιωτικούς χώρους των υπό έλεγχο αστυνομικών θα διενεργείται κατόπιν δικαστικού εντάλματος.

Ερωτηθείς για τη νομοθεσία για αποκάλυψη της επικοινωνίας ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι η ενημέρωση της Βουλής είναι ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων εντός Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ